Service woningen en herberg Castricum Duynpark

Opdrachtgever: Building4You Real Estate BV

Architect: Engel Architecten

Aannemer: Van den Hogen bouwbedrijven

Realisatie: 2023-2024

Het complex bestaat uit vier woonlagen en telt 48 appartementen, is voorzien van een zwembad en fitnessruimte.

De draagconstructie bestaat uit:

Fundering

Voor de parkeergarage en bergingen bestaat de fundering uit een gewapende betonplaat met poeren onder de kolommen. Het kelderdek wordt kanaalplaat 260 op prefab betonnen liggers en kolommen en rondom holle wanden.

Voor het kelderdek bij de woningen is het uitgangsunt een breedplaatvloer 280 mm met daarop isolatie en zwevende dekvloer vanwege geluid. De bouwmuren komen op isokim blokken.

Op de rest van het kelderdek komt een glooiende tuin. Uitgangspunt is een grondpakket van ca. 350 mm met lokaal verhogingen van ca. 700 mm.

Het hoofdhuis krijgt een strokenfundering en in het midden, onder de herberg, een plaatfundering als bak voor een regenwaterbuffer.

Verdiepingen en dak

De begane grond voor het hoofdhuis wordt geïsoleerde kanaalplaat 200 en alle verdiepingen in breedplaatvloer 280 en 320 mm, opgelegd op kalkzandsteen bouwmuren – woningscheidend 300 mm en overige 214 mm. Het schuine dak krijgt prefab houten dakelementen en het plat dak een breedplaatvloer 230 mm op stalen portalen.

Gevels en bouwmuren

De gevel bestaat uit kalkzandsteen 175 mm in CS36 met isolatie, een gemetseld buitenblad en houten kozijnen. De woningscheidende bouwmuren worden kalkzandsteen 300 mm. De bouwmuren bij de herberg worden kalkzandsteen 214 mm met voor de gevel kalkzandsteen 150 mm.

Bouwmuren 300 en 214 mm voor de kelder, begane grond en 1e verdieping in CS20. En voor 2e en 3e verdieping in CS12.

Stabiliteit

De breedplaatvloeren voorzien in de horizontale schijfwerking naar de kalkzandsteen bouwmuren. Deze wanden dragen de horizontaal belastingen af naar de fundering

geometrie constructief ontwerp
impressies door Vivid Vision